Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Beskära Äppelträd!

2012-02-14 15:41 #0 av: kicmat

Vi har ett gammalt Åkerö som behöver hjälp!

Hur ska man beskära för att inte få så mycket vattenskott?

Den förra ägaren beskar trädet alldeles för hårt, ser inte speciellt fint ut.

Anmäl
2012-02-14 16:29 #1 av: Åsa S

Såhär gör man för att undvika få massor av vattenskott.

enbart beskära under JAS (juli, augusti, sept) och aldrig på vårvintern.

Gallra ur de vattenskotten som finns i trädet över några år = ta inte alla på en gång.

Anmäl
2012-02-14 16:52 #2 av: kicmat

Tack för tipset, vi tar det lite lugnt i vår.

Anmäl
2012-02-14 21:41 #3 av: Bjornen

Dåliga träd och träd som ska föryngras bör beskäras på vårvinterns så att trädet stimuleras att skjuta många nya skott. Dessa bör dock gallras inom 1-2 år.  Ofta förlängs livslängden på träden vid vårvinter beskärning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.