Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Ohyra på pelargon?

2012-02-11 09:58 #0 av: Stephanie

Min kompis har en pelargon med nån form av ohyra. Jag har aldrig sett det förut och har ingen aning om vad det kan vara. Det sitter längs med kvisten och under bladen och är brun i färgen. Ser nästan lite ut som kaffepulver.

Nån som vet vad det skulle kunna vara och vad man kan göra åt det?

Anmäl
2012-02-11 10:02 #1 av: Åsa S

Svårt ställa diagnos utan bild men jag gissar svampsjukdomen pelargonrost

Anmäl
2012-02-11 10:16 #2 av: Stephanie

Såg en bild på pelargonrost här på ifokus, men där ser det ut som om bladen är mer uppluckrade av det? Det här är mer som löst pulver eller hur man ska förklara det.

Anmäl
2012-02-11 10:23 #3 av: Stephanie

Här kommer en bild.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.