Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Nu kliar det i fingrarna...

2012-01-25 09:52 #0 av: ikna

Nu vill jag ha VÅR! Jag har börjat så lite grand: Petunia, paprika, chili, sallat och rädisor. De har grott och står nu inomhus i ett akvarium med ljuset på 06.00 - 18.00. I slutet av februari/början av mars brukar jag ha lite värme i den bubblade delen av växthuset.

Vad har ni börjat förkultivera?

 

Anmäl
2012-01-25 12:44 #1 av: plutopellis

Bananpassionsblomma :) och i slutet av februari mars blir det akleja :)

Anmäl
2012-01-25 20:27 #2 av: Bjornen

Sallat och rädisor trivs inte i jämn varm temperatur.

Anmäl
2012-01-26 08:25 #3 av: ikna

#2 Jag vet att de behöver lite kallare än rumstemperatur. Jag har rädisorna i ca 5-10 grader i växthuset och sallaten ska ut dit så fort jag har omskolat den. Vissa frön av sallaten har blivit långa rankor och dessa kasserar jag. Det är ändå värt att prova att så, jag längtar efter sallat! Jag har haft ruccola i växthuset hela vintern, den växer mycket sakta, men jag har skördat några blad då och då.

Anmäl
2012-01-26 09:13 #4 av: plutopellis

Nån gång, då ska jag också ha växthus! Första sommaren i vårt hus och första sommaren med alldeles egen trädgård så har nog fullt upp att lära mig allt utan att ha växthus på det men det ska allt hit ett i framtiden!

Anmäl
2012-01-26 17:26 #5 av: kickboard

Har inte börjat än, men i början av februari sår jag Törnrosas kjortel som ifjol.  Har tre exemplar från i somras i ett svalt rum och åtminstone en av dem lever, så vi får se hur det går.

Anmäl
2012-01-28 17:19 #6 av: dolfen

Jag testar att övervintra några tomatsticklingar (från F1). (Jag har inte plats och rätt miljö för att övervintra hela plantor.)

Kanske snart ska så kapkrusbär.

Jag har inte riktigt tänkt ut någon skiss på hur jag vill ha det i sommar. (Jag är inte som Sickan, i Jönssonligan, då jag ej har någon plan.) Skrattande

 

Anmäl