Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Plantera tulpanlökar

2011-12-17 22:32 #0 av: Martin

Det är väl förmodligen helt för sent, men jag bor i Malmö och vi har en mild vinter, fortfarande över 5 grader och ingen kyla i sikte direkt. Lär ju bli en grådaskig jul helt utan snö.

Oavsett vilket - har råkat hitta ett paket tulpanlökar som jag inte fått i marken. Vad tror ni, är det värt att plantera dem? Är nybliven husägare sedan i somras och har dåligt hunnit få koll på när, vad och var.

Tips... hur långt mellanrum mellan lökarna? Hur långt ner skall de? Sol eller ickesolsida?

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2011-12-17 23:49 #1 av: HellviHumle

Peta ner dem nu. Står det inget om det på påsen? Har för mig någon decimeter mellan dem. Lökar brukar man peta ner tre gånger så djupt som löken är stor. Ingen större vetenskap egentligen. Bara de inte ligger ovanpå jorden. GladBättre med solsida. En del blommar inte om om det är för skuggigt.

HH

Anmäl
2011-12-18 07:09 #2 av: Bjornen

Visst kan tulpanlökarna planteras nu. Blomningen kan bli lite försenad första året. Om lökarna har torkat kan enstaka lökar låta bli att utvecklas, men det märks ju i vår.

Planteringsdjup är normalt 3-5 gånger lökens diameter. Avståndet mellan lökarna är inte så noga utan kan variera från några centimeter till decimetern. Normalt brukar man tala om planteringsavståndet från mittpunkten av lökarna och då bör det vara omkring en decimeter eller mera.

Anmäl
2011-12-18 12:58 #3 av: Martin

Tackar för tipsen! Får väl skicka in en bild i vår på resultatet så får vi se vad det blev för något av det :o)

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2011-12-18 13:29 #4 av: HellviHumle

#3 Gissar på tulpaner! Glad

HH

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.