Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Övervintra ananassalvia inomhus?

2011-10-02 15:05 #0 av: MaMaMade

Krukade in min ananassalvia då jag misstänker att den inte klarar vinterna här uppe (zon 6). Väl innen exploderade det ut en massiv lusinvasion, duschade den men alla löv föll av o den ser inte glad ut.

Ska jag klippa ner den tro? Har inget svalt ställe att ställa den på men det är ganska svalt vid fönstren vintertid. Den hade ju blivit så kraftig o fin! Obestämd

Anmäl
2011-10-02 19:49 #1 av: Bjornen

Ananassalvia tål inte frost och övervintras nog bäst i rumstemperatur och ljust. Den bör inte klippas ner. Det är vanligt att växter får lusangrepp när de tas in. Särskilt när den omplanteras på hösten.

Anmäl
2011-10-03 16:52 #2 av: MaMaMade

Oki, den får stå i ensamkarantän i fönstret i badrummet då (på byrån framför ett söderfönster). En liten dusch då o då o så håller vi tummarna!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.