Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Flytta plommonträd??

2011-09-21 12:54 #0 av: EwaAngantyr

Jag har ett plommonträd som jag planterade för ca 5 år sedan.  Min fråga är nu: finns det någon chans för trädet att klara en flytt??

Anmäl
2011-09-22 19:23 #1 av: Bjornen

Jo nog kan det gå. Gör det nu på en gång, så är chansen större att det lyckas.

Om man måste flytta stora träd kan man förbereda flytten under flera år. Man gräver då av rötterna på en sida och låter andra sidan vara orörd. Då bildar trädet nya sugrötter där rötterna har kapats. Nästa år tar man och flyttar trädet. Höstflytt är alltid bäst. När det gäller plommon och andra blödande träd bör man alltid flytta dem under den tidiga hösten, så att ev. skador hinner läkas före vintern.

Anmäl
2011-09-23 08:39 #2 av: EwaAngantyr

Ok, nu har jag inte alls förberett detta utan vi ska flytta inom två månader...  Men det är iaf värt ett försök!!  Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.