Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Sprickor i barken på Plommonträd

2011-09-18 19:40 #0 av: kicmat

Vad kan det vara för fel på vårt plommonträd? stora sprickor i barken runt om stammen.

Finns det något man kan göra?

Anmäl
2011-09-19 07:09 #1 av: Bjornen

Sprickor i ytterbarken är inget fel. Men enligt bilden finns det insjunken bark, som berättar att det är röta i trädet eller en skada. Där bör barken tas bort så att skadan kan läka. Gör det nu innan det blir senare så att det läks före vintern.

Anmäl
2011-09-19 22:24 #2 av: kicmat

Tack för ditt svar, om det är röta finns det risk att hela trädet är angripet. I närheten av plommonträdet har det stått ett Rosenhagtorn som fick någon form av svampsjukdom. Det är visserligen borttaget sen ca 10 år sedan. Kan det ha smittat plommonträdet?

Anmäl
2011-09-20 09:00 #3 av: Bjornen

Hela trädet är förstås angripet och livslängden kommer att förkortas avsevärt. Ev. kan trädet leva några år.

Svampsjukdomar på hagtorn kan också angripa plommon. Om just denna svampsjukdom har angripet plommonträdet är svårt att bedöma.

När plommonträdet dör (ett troligt resultat) ska inget annat planteras på platsen, utan en omfattande bortgrävning av jord.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.