Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Trädgårdshallon

2011-09-07 11:07 #0 av: Kickilu

Hej!

Jag har trädgårdhallon som är kanske ca 7 år. Första åren efter vi flyttat in var det hallon på men inga mängder. Hörde man skulle klippa ner de grenar som det tidigare varit bär på vilket jag gjorde. Fick knappt ett hallon förra året. I år gjorde jag inget alls och under sommaren kom kanske 5 hallon. Nu är de överösta med hallon. En del har mognat men man undrar ju hur det blir med resten.

Kan någon hjälpa mig med hur jag ska sköta om dessa. Sitter ju väldigt tätt ihop med så det är svårt att komma åt dem. Det är inte hösthallon som jag har hört ska finnas.

Anmäl
2011-09-09 07:58 #1 av: Bjornen

Det verkar vara hösthallon. Alltså som ger frukt på årsskotten. Det händer då och då även på vanliga hallon.

En gissning kan vara att du har hallonskottsjuka på dina hallon. Det är en svampsjukdom som angriper ledningssträngarna i stjälkarna vilket hindrar näringstillförseln. Det syns bäst på senhösten när de angripna stjälkarna blir bruna nertill. Om så är fallet bör alla angripna stjälkar tas bort och förstöras på hösten. Noggrann borttagning gör att angreppen minskar.

Anmäl
2011-09-09 12:03 #2 av: Kickilu

#1 ok jag ska titta på stjälkarna hur de ser ut. Jag får glädja mig åt varje hallon jag som hinner mogna.

Tack för ditt svar

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.