Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Idag har jag skördat....

2011-08-23 21:31 #0 av: Branneli

...i landet. Löken är uppe ur jorden.

Endast dillkronor kvar på dillen, smulade sönder kronorna i jorden (hoppas att det hinner komma lite innan frost/vinter)

Morötterna får vara kvar.

Sambon tog den första tomaten & njöt.

Hur ser det ut hos er Glad

Anmäl
2011-08-24 08:14 #1 av: MaMaMade

Hade stora planer men det kom extrajobb ivägen så en del kom ner lite sent. Börjar få squash först nu, har ett par fina vintersquash på väg o tomater har jag fått några st sedan ett par veckor, gurkor likaså.

Bondbönorna har vuxit till sig så de går att ta av om man väljer de största baljorna. Löken kom ner sent så de är inte så stora men å andra sidan är de ju goda när de är späda. Knölfänkålen har fått en skjuts men om det hinner bli ngt får vi se, blir det en fin september kanske de hinner.

Kryddörter har jag tagit in rejält av trots en liten odling i år. En övervintrad salvia har vuxit sig enorm, synd att jag använder så lite av den. Timjan har däremot hållit sig låg. Har torkat lite citronmeliss o olika myntor till vinterns te samt ananassalvia, en ny ört för mig, får se vad jag ska hitta på med den. Nässlor, sv vinbärsblad o hallonblad är torkade, även de till te. Det mesta av dillen är skördad, likaså koriandern.

En otroligt varm sommar bäddade för ett dåligt år, iaf här hos oss. Det jag har i trädgården har jag ju kunnat vattna men det som står i potatislandet är det värre med. Sådde bl a ringblommor där o de har knopp först nu!

Anmäl
2011-08-24 08:45 #2 av: korseett

har plockat några tomater de senaste veckorna men det är många på gång. Västeråsgurkor skördar jag med jämna mellanrum och hahr prövat att lägga in. Gröna bönor plockar jag in som haricot verts. Fick in ordentligt igår så nu på morgonen ska jag fixa till dom för infrysning

Anmäl
2011-08-24 09:39 #3 av: Maria

Jag har skördat alla Bondbönor, Sockerärtor och Mangold som jag förvällt och frusit in.

Mangolden kommer dessutom i en andra omgång nu.

Vi satte Amerikanska björnbär i våras (utan taggar) och det har faktiskt blivit ca en 1/2 liter. Det trodde jag inte eftersom det var första året.

Mandelpotatisen är jättefin nu.

Bladpersilja har jag frusit in massor men resten av örterna har jag varit dålig på att ta hand om i år.Tyst

Tomaterna kommer fint nu och de är som små karameller.Glad

Jag har mängder av olika Chili också.

/Maria

 

Anmäl
2011-08-25 09:31 #4 av: vojsan

Har skördat en hel del paprika och chili. Tomaterna är gul röda men har ändå provsmakat mumma. :) physalis i määngder som inte är riktigt mogna och väntar att passionsfrukten ska mognapå

Anmäl
2011-08-25 09:33 #5 av: Maria

#4 Passionsfrukt var ju kul. Hur har du odlat den?

/Maria

 

Anmäl
2011-08-25 13:19 #6 av: vojsan

bumbleboo det är en blå eller kristikorsblomma som jag köpte på plantagen förra året. Jag har även planterat från frö men den är inne på första året så jag får hoppas på att jag klarar av att övervintra den så jag kanske kan få den att blomma nästa år....

Anmäl
2011-08-25 13:45 #7 av: Maria

#6 Aha, jag har haft flera sådana men det har aldrig kommit några bär/fruktObestämd trots att de blommat för fullt.

/Maria

 

Anmäl
2011-08-25 21:43 #8 av: LinaLj

Idag har jag skördat alla mina lökar och de sista morötterna som ska in för vinterförvaring. Nu står bara palsternackorna och pumporna kvar. Ja och mina gurkor, jag tycks alltid glömma dem :)

Anmäl
2011-08-26 09:16 #9 av: korseett

ska bort under helgen så det blir till att skörda och frysa in före. Gurkorna åker nog med upp för vi ska ha en fest där.

Anmäl
2011-08-27 07:22 #10 av: Bjornen

Den här tiden växer rotfrukterna som bäst och borde inte skördas förrän i oktober. Frostkänsliga växter måste förstås skördas före nattfrosten. Alla grödor bör förstås skördas när de har lagom utveckling. Kom ihåg att skörda på eftermiddagen efter en solig dag, då de har bäst arom och minst nitrit (som kan omvandlas till canserogena nitrosaminer i vår kropp) i sig.

Anmäl
2011-08-27 11:11 #11 av: vojsan

Oj måste man tänka på sånt oxå

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.