Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Är det dags?

2011-08-23 18:36 #0 av: Cazzos

Hej!

Vissa av er kanske kommer ihåg att jag hade en tomatplanta och en jordgubbsplanta.

Jordgubbarna verkar ha slutat att växa så jag låter den stå där, men jag vattnar den ibland för att bladen är gröna och står ståtligt när solen lyst.

Tomaterna verkar ha mognat men jag är inte säker på om jag ska plocka dem.

För ca 1 vecka sen så såg de 3 tomaterna ut som ett trafikljus. Nu så är den f.d gula tomaten eldröd och den "yngsta" tomaten börjar bli lite mörkgul.

Jag vet dock inte om jag ska plocka bort den helröda tomaten.. Vad ska jag göra?

Anmäl
2011-08-23 19:38 #1 av: ikna

Varför skulle du inte plocka dem? Odlar du dem för att äta, eller?

Du kan väl åtminstone plocka den röda tomaten och äta upp den! När de blivit röda är de ju mogna, i alla fall om det är en röd sort du odlar.

Anmäl
2011-08-23 20:57 #2 av: Cazzos

#1 Jo, jag odlar tomaterna för att äta. Men jag är osäker på om den är helt mogen eller inte.

Ska jag knipsa bort den med en liten tofs kvar eller ska jag snurra av den från "tofsen"? Lite svårt att förklara men jag hoppas att någon förstår.

Anmäl
2011-08-23 21:23 #3 av: Bjornen

Om man skördar tomater lite tidigt och de ska ligga ett tag bör en del av fästet vara kvar på tomaten. Men ska den ätas direkt spelar det ingen roll för du ska inte äta det gröna fästet utan bara själva tomaten.

Anmäl
2011-08-24 15:22 #4 av: Cazzos

Jag klippte av tomaten och en del av plantan/fästet och smakade på tomaten igår natt..

Det smakade tomat Skrattande

Nu återstår det bara 2 tomater kvar! Obestämd

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.