Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Söker träd! Hängalm och Ginkgo :)

2011-07-21 10:37 #0 av: mammut-mamma

Hej!

Är en alldeles nybliven medlem som provar detta forum för några frågor! Glad

Jag bor i mellansverige utanför Örebro. Har sökt Hängalm Ulmus Glabra Camperdownii under våren utan att lyckas. Nu söker jag även en Ginkgo biloba.

Är det någon som vet hur man enklast och billigast får tag på dessa?

En fråga till: Finns det olika sorters Ginkgo biloba? Isf vilken är mest härdig?

Hoppas på svar.

Mvh Pia

Anmäl
2011-07-21 13:19 #1 av: Bjornen

Ginko biloba är dåligt härdig och anses härdig upp till zon 2, men det har inte hindrat mig att odla den i zon 6. Denna vinter har varit mycket hård mot den men den lever ännu. Kanske min är den nordligaste plantan ?

Hängalm borde säljas i mera välsorterade trädgårdsbutiker, om nu inte almsjukan har slagit ut dem. Det är speciella regler för just alm med tanke på almsjukan och kanske det är total importstopp av dem. Vilket är kanske orsaken varför de är svåra att få tag i.

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.