Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Klippa kaprifol nu?

2011-07-16 11:56 #0 av: Cathy

Kaprifolen har ju blommat färdigt nu, så jag undrar om jag kan klippa ner den nu eller bör vänta? Den har blivit väldigt stor. Är det ok att klippa ner den då och då?Klarar den det? / Cathy

Anmäl
2011-07-16 12:41 #1 av: Branneli

Förvånad Blommat klart redan ??
Här har den precis börjat blomma, doftar ljuvligt Glad

Våran klättrar i syrenbusken & vi ansar till sen emellanåt.

Anmäl
2011-07-17 06:37 #2 av: Bjornen

Kaprifol finns i många arter och sorter med blomningstid från maj -september. Jag skulle kunna säga istället har de blommat så länge.

De allra flesta vedartade växter kan beskäras direkt efter blomningen. Då hinner de växa lite grand under året och försommarblommande växter hinner ev. utveckla knoppar för nästa års blomning.

Kaprifol kan bli väldigt kal nertill md tiden och kan behöva en hård beskärning en gång per 10-25 år.

Anmäl
2011-07-17 21:07 #3 av: [Asta]

Jag klippte ner en av våra kaprifoler så att det var bara pinnar kvar. Ca 10 cm höga. Den växte upp igen hur snabbt som helst.

Anmäl
2011-07-18 00:04 #4 av: Cathy

#3 tack det var lugnande att höra. alltså kan jag klippa dem en hel del.. tack tack... börjar bli ganska snåriga.. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.