Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Hur göra med gamla äppelträd?

2011-07-12 18:17 #0 av: DesK

Sedan drygt 3 år bor vi i Falun på en äldre tomt med några gamla äppelträd. Dessa blommar mycket vackert varje vår och ger en hel del äpplen, men de är ack så små och tråkiga. I år har jag därför försökt att kartgallra träden så långt jag når, kanske får vi lite fina äpplen. Jag är dock rätt säker på att träden skulle behöva beskäras rätt ordentligt, men tyvärr har jag inte hittat nån som kan hjälpa mig med detta. Finns det nån här som kan något om beskärning av äppelträd? Hur bör jag tänka? Vågar jag ge mig på detta själv? Eller hur hittar jag någon som kan detta? Självklart är jag villig att betala en person som hjälper mig med detta.

Anmäl
2011-07-12 19:52 #1 av: [Asta]

Kolla med plantskolor el handelsträdgårdar. Här finns det ett par som har sådana tjänster och det är inte speciellt dyrt heller.

Anmäl
2011-07-12 19:54 #2 av: DesK

Tack för tipset, men där har jag så klart frågat först, tyvärr utan något vettigt svar Obestämd

Anmäl
2011-07-12 20:05 #3 av: Bjornen

När du bor så nära kan jag förstås komma och hjälpa dig. Jag beskär mycket träd och mest äppelträd.

Jag är bland annat i Falun och beskär träd emellanåt.

Jag bor ju i Enviken och har bara drygt 3 mil in till stan.

Björn Engström

Klockarnäs

tel. 0246-23165

epost bjorn.en@telia.com

 

Anmäl
2011-07-12 20:05 #4 av: [Asta]

OK sorry. Gå då in i en trädgård med riktigt fina träd och fråga hur de har gjort. de kanske känner till någon. Annars finns det ju massor med tips på nätet och i böcker.

Anmäl
2011-07-12 20:11 #5 av: DesK

Asta det var ju inte lätt för dig att veta! Tack för ditt trevliga tips! Glad

Björn stort tack för ditt erbjudande, du får epost från mig Glad

Anmäl
2011-07-15 13:53 #6 av: Linnea

Biblioteken brukar ha böcker i ämnet.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2011-07-15 16:09 #7 av: DesK

Linnea ja det har de och jag har också en bra trädgårdsbok, men jag är lite feg när det gäller sånt här. Jag vill ju helst att de gamla träden här ska överleva och gärna ge lite bra frukt framöver Glad Som du ser ovan råkar Björnen och jag bo i närheten av varandra, så han kommer att komma hit när han har tid Glad

Anmäl
2011-07-16 09:34 #8 av: Linnea

Så bra, men det är nog ingen fara med träden. Jag fick ta bort i princip alla skott på ett av mina det det inte blivit beskuret på flera år så det blev stammen och de stora grenarna kvar. Nu är det fullt av smågrenar igen. Förut bestod trädet av nästan enbart 4 meter långa vattenskott. De tål mer än man tror.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.