Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Blommande ogräs. Vad?

2011-07-12 17:08 #0 av: Maria

Skickar en bild på en blomma som invaderat hela min rabatt för första gången i år.

Vet inte var den har kommit ifrån men den är vacker.

Den är ganska hög och bladen påminner om "Lammöra" fast mycket mindre.

Vet någon vad det är?

Jag får rycka upp dem när de blommat färdigt för de har kvävt en del annat men jag täker låta dem finnas kvar i ena hörnet.

/Maria

 

Anmäl
2011-07-12 18:46 #1 av: beem

Visst är den fin. Jag har den själv men har inga problem med att den sprider sig.

Purpurklätt - Lychnis Coronaria.

Jag har läst att den är 2-årig men självsår sig lätt så den blir som en perenn. När den blommat klart kan du ta bort den vissnade blomman / fröämnet innan det mognar så sprider den sig inte.


Anmäl
2011-07-12 18:49 #2 av: Maria

TackGlad

Den har nog redan spridigt sig kan jag tänka.

Men den är lätt att känna igen till nästa år när den kommer med sina små pälsiga grå blad så då får jag rensa tidigt.

Undrar bara var den kommer ifrån från början? Inga grannar har några i rabatterna vad jag kan se. Jag har dessutom mängder.

/Maria

 

Anmäl
2011-07-12 19:56 #3 av: Bjornen

Inte omöjligt att den kan ha följt med fågelfrö, eftersom den finns bland annat vild i sydöstra Europa och en hel del fågelfrön kommer därifrån. Jag har dock inte hört några sådana rapporter. Den finns inte ursprungligen vild i Sverige.

Anmäl
2011-07-12 20:19 #4 av: Maria

Jag matar inga fåglar heller p.g.a. katternaSkrattande

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.