Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Krikonbuske vad kan man göra?

2011-07-10 21:56 #0 av: ElisaCosmos

Hejsan denna lilla buske kommer ifrån mig o jag fick bilden av hon som planterat den..Den mår ju inte så bra!! Men vad ska man göra nu?Någon som vet..? Jättetacksam för svar!!!MVH

Anmäl
2011-07-11 13:45 #1 av: Bjornen

Buskar och träd bör planteras under den lövfria perioden. Allra bäst på hösten-senhösten. När det gäller blödande träd och buskar (stenfrukter som krikon, lönnar och björkar samt ytterligare några arter) gäller egentligen bara hösten.

Om man måste plantera dem under lövperioden, bör man beskära bladverket lika mycket som rötterna. Det krävs också ordentligt med vatten och inte helt fel att skugga växten från den skarpa solen (säckväv eller lövruskor).

Om busken lever kommer det nya skott från roten eller en bit upp på grenarna och den kommer att överleva. Men vattna den rikligt och endast hinkvis. Om den är död då händer ingenting. Vänta och se. Om den grönskar på sensommaren kan ev. invintring försenas och den kan ev. skyddas lite i höst för att skona den från vintern. Behöver normalt inte göras eftersom krikon är härdiga. Men sena skott kan ibland inte invintra så bra då deras rytm är rubbad.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.