Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Berätta om era plantor!

2011-07-05 21:49 #0 av: Moas97

Nu ska jag ta och berätta lite om min odling som startades i år, men då intresset redan kom för ett år sedan..

Jag odlar både chili, gurka, tomat (cocktail), sockerärtor, paprika, solros, aster, ringblomma, smultron, palm (som jag måste ta bort imorgon pga att den vissnat) & potatis. Chilin är jag x-tra nöjd med, då den dog halvt när det kom en frostknäpp i våras då jag hade dem ute, men som nu tagit sig rejält! Kanske var det för att jag klippte dem lite? Även om jag inte ens har en endaste aning om hur man klipper grönsaksbuskar/träd, så verkade det funka rätt så bra! För nu har jag sammanlagt 7 chilis på den lilla plantan.. :]

Har ni någon speciell växt som ni är jätte nöjda med?  

Anmäl
2011-07-05 22:54 #1 av: tvättäkta bybo

mina kiwisar :) älskar dem, har vuxit bra :) är ett år gamla. tycker att det är ganska fränt att de växer här uppe (kiruna)

sedan hoppas jag på att granatäpplet, mangon, papayan och gojin tar sig bra (planterade i våras)

Anmäl
2011-07-07 18:39 #2 av: [iurochskur]

Här hemma hade jag planterat flitiga lisa, trodde jag...men det kom upp citronmeliss istället.

Sen har jag en avocadoplanta som jag får fundera på vart jag ska göra av sen, den blir ju stor sen.

 

Anmäl
2011-07-07 18:40 #3 av: [iurochskur]

Min avocado.

Anmäl
2011-07-11 11:40 #4 av: anki1

På balkongen har jag pelargoner, lobelia, tagetes i sk balkonglåda långtidsbevattnannde. i krukor har jag kryddörter som persilja, oregano, dragon, rosmarin smat basikia. På landet finns det: div rosor, bärbuskar, jordgubbsplantor,rabarber, ett plommonträd, och en massa pernner och ogräs. tomten är på 1000 kvadrat ca.

 


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl
2011-07-11 11:46 #5 av: anki1

Jag gillar balkongen, tycker det ger lite medehavskänsla (pellisarna och kryddorna). De är såna som man kan köpa i mataffären. går alldels utmaärkt att plantera (trots att proffsen säger annat)Jordgubbana som sattes i pallkrage är mycket söta och goda polka heter dom. mina olika blommor ja jag gillar allt även ogräsklassade. Börja tom förlika mig med kirskålen som jag kämpat med i nästsn 20 år. Ser faktiskt inte så illa ut i rabatterna när allt kommer omkring. Skrattande


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl
2011-07-11 16:24 #6 av: pius314

#3, lite ot men det ser ut att vara dags att toppa avocadon.Glad Den tål ju att allt grönt kapas bort och grenar sig så fint. (du kanske har örn-koll på avokado, sorry att jag lägger mig i isf).

Jag älskar mina mini-kiwisar och min skuggrabatt med massa olika sorter av hosta och vitt fänrikshjärta, kaukasisk förgätmigej (fast den får jag hålla efter grymt), ramslök, daggkåpa, hasselört och julros. De har hittat en bra terrorbalans där inget helt tar över (förutom förgätmigejen dårå)

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.