Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Törnrosas kjortel röda blad

2011-06-29 10:21 #0 av: kickboard

Plantorna har vuxit bra och blommar bra, men nu har de två plantor jag har i amplarna fått röda blad, medan de som jag har i vanliga krukor har gröna som vanligt. Vad kan det bero på?

Anmäl
2011-07-03 17:34 #1 av: beem

När växters blad ändrar färg kan det bero på en brist tex näring eller att den får för mycket sol innan den vants med utelivet.


Anmäl
2011-07-04 11:44 #2 av: kickboard

Kan vara så, lade lite gödning på dem för några dagar sedan och nu tycker jag de börjar bli lite grönare igen.

Anmäl
2011-07-05 00:04 #3 av: Bjornen

Törnrosas kjortel har normalt lite rödaktig blad, men kan få grönare blad vid stark kvävegödsling, vilket dock hämmar blomningen.

Anmäl
2011-07-05 10:35 #4 av: kickboard

Såhär ser de ut i vanliga krukor.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.