Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

2 enkla tips (som ni kanske redan vet)

2011-06-28 22:56 #0 av: Cazzos

- Vattna era blommor med rumstempererat vatten, de trivs bättre då.
- Potatisavkok är jättebra att vattna blommorna med också!

Har ni några tips när det gäller skötsel av blommor? Jag har blivit JÄTTE intresserad av blommor nu och funderar på att bli florist när jag blir äldre Glad

Anmäl
2011-06-28 23:25 #1 av: Bjornen

Vissa krukväxter får skadar om de får kallt vatten på sig som Saint Paulia.

Växter som står utomhus ska inte vattnas på kvällen utan på morgonen. Fuktig blad på natten ger bra grogrund för svampsjukdomar och sänker temperaturen på växten och ev. frost skadar mera.

Anmäl
2011-06-29 16:45 #2 av: vojsan

Oj jag vattnar alltid på kvällen med ljumet vatten. Min baökong blir xtrem varm varpå jag ibland vattnar flera gånger per dag.

Anmäl
2011-06-29 21:29 #3 av: Bjornen

Varma lägen är det bra att vattna mitt på dagen, då det kyler. Vissa växter kan få brännskador om de får vatten på bladen vid soligt väder. Morgonvattning är mycket bättre än kvällsvattning. Särskilt viktigt i växthus.

Anmäl
2011-06-29 22:44 #4 av: Cazzos

#1 Jag har en blomma här hemma, vet inte riktigt vad den heter, ska kolla upp det till imorgon, men den brukar jag vattna lite då och då för att den dricker jättemycket vatten, och den står ute på balkongen.

- Mitt tredje tips är att knipsa rosenkvistarna under rinnande vatten, för att då kommer det ingen luft in i kvisten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.