Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Solrosplantor som äts upp när jag sätter ut dom?

2011-06-26 22:09 #0 av: mirjap

Jag sår solrosfrön och väntar tills dom blir 1-2 dm innan jag sätter ut dom. Dom ser kraftiga och fina ut i ca 2 dar. Sen äter nåt upp bladen och senare även toppen. Till slut viner den ner och är puts väck. Vad händer??

Anmäl
2011-06-26 22:37 #1 av: [Asta]

Det kan inte vara tvestjärtar`?

Anmäl
2011-06-26 22:43 #2 av: TinaNordberg

Är de bara där o gnagar när du inte ser?

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2011-06-27 01:09 #3 av: mirjap

Ja, jag kollar ju varje dag och jag kan se några små svarta rester som typ avföring av nåt djur. På bladkanterna, som blir mindre och mindre...

Men det klart, solrosskott är väl gott. Men likväl irriterande, för mig!

Anmäl
2011-06-27 09:11 #4 av: Halvdansken

Sniglar? Eller gillar de inte solrosor?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-06-27 22:37 #5 av: mirjap

Ha!! Såg en pytteliten snigel-snäcka på en planta som är ganska skalad. Så det är såna som är boven??!! Sprutat spray mot insekter både på plantan och i jorden. Hoppas den överlever!

Anmäl
2011-06-27 23:34 #6 av: Halvdansken

Säkert sniglar, men tyvärr hjälper det inte med insektsmedel. Tror jag i alla fall. Ut och plocka och släng bort. Sniglar med hus är inhemska och ska helst inte dödas. De har sin plats i ekologin.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.