Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

Tomatplantor med gul-vita fläckar!

2011-06-19 21:21 #0 av: krimskrams

Mina tomatplantor har fått en del gul-vita fläckar på bladen nyligen! Jag har dessa i ett växthus i söderläge...

Kan detta bero på att de fått för stark sol på sig eller har de fått nån form av angrepp??

Kanske man borde fixa ett solskydd av t.ex. fiberduk...

Anmäl
2011-06-19 22:04 #1 av: FerretCrow

Kan dom inte få gula blad oxå om dom är för blöta en längre period?

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2011-06-20 00:43 #2 av: Bjornen

Lindriga brännskador kan få den färgen, både genom höga temperaturer men också om de vattnas med kallt vatten då det är varmt..

Anmäl
2011-06-20 04:53 #3 av: krimskrams

Jag har vattnat med vatten ur en tunna som finns inne i växthuset o värms upp av solen!

vad ska man göra?? ska man låte de skadade bladen vara kvar?

Kanske man borde täcka in fönstret med fiberduk??

Anmäl
2011-06-20 11:00 #4 av: Bjornen

"Brännskadade" blad ska naturligtvis vara kvar om de inte skymmer de mogna bären. Om det är någon annan orsak kan de behöva tas bort. Det är svårt att avgöra vad som är orsaken.

Anmäl
2011-06-21 21:34 #5 av: krimskrams

jag antar att det är brännskada, har i alla fall inte hittat några parasiter på dem! nua blad som kommer ut o tillväxten är gröna o fina, så jag antar att det nog kan vara brännskada, det är ju ingen risk för att de ska skadas ytterligare nu på ett tag eftersom det är muuuleeet!! Skrikandes

Anmäl
2011-07-04 22:39 #6 av: Moas97

Mina har också blivit så... Kan bli så om man vattnat lite för mycket eller att de fått en liten skvätt för mycket sol så de fått en lindrig brännskada. Oftast går den att 'bota' genom att plocka bort dem bladen eller bara låta dem vara och fixa ett solskydd. ;)

Anmäl