Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Vitt som kryper på min växt

2011-06-09 17:59 #0 av: fidojunior

Har en aloe vera som har vita djur på sig. De är max 1mm stora och kryper. Om jag kommer nära och knackar på krukan så springer de omkring och börjar jag röra i jorden eller på plantan så gömmer de sig. Har testat att ha i insektspinnar men det har inte blivit någon skillnad. De äter också två blad som verkar ruttna, antingen äter de på dem för att dem är ruttna eller så är bladen ruttna för att djuren äter på dem och jag vill gärna ha kvar min aloe vera.

Funderar på att plantera om den så kanske krypen försvinner, tror ni det fungerar? Har ingen aning om vad det är för djur. På bilden är det de små vita som är inringade (finns jättemånga men de gömde sig). Här är en film också på hur de rör sig.

Tacksam för svar :)

Anmäl
2011-06-10 06:57 #1 av: Bjornen

Blomflugelarver ????

Om så är lever de på dött material och brukar kunna finnas i torvrik jord, där de hjälper till att bryta ner torven.

Anmäl
2011-06-11 18:48 #2 av: dolfen

I #5 i denna tråden har jag lagt in en bild på "troliga" sorgmyggelarver. De sprang inte och gömde sig.

 

Anmäl
2011-06-11 19:26 #3 av: fidojunior

Mina springer i alla fall så tror inte att det är larver. :P De rör sig snabbt också om man kommer nära, annars så är de stilla och äter antagligen på min växt och jorden. :(

Anmäl
2011-06-11 19:34 #4 av: dolfen

Det är inte sådana dära som hoppar när man vattnar? I och för sig har jag aldrig sett sådana växter. Bara på jorden.

 

Anmäl
2011-06-11 21:58 #5 av: fidojunior

Nja, dessa ser mer ut att krypa. :P Och de verkar gilla de två blad som nu verkar ha ruttnat.. Klippte förut bort ett blad som ruttnade för att se om de försvann men de är kvar och nu har jag sett att två andra blad börjar dö.

Anmäl
2011-06-12 20:23 #6 av: dette

kan det vara banan flugor. har fått det på blommor. tästa och ställ dit en kapslyl med blandning av diskmedel och vittvins vinäger o se om dom lägger sig där i.

Anmäl