Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

snart växthus, något man bör veta?

2011-05-29 22:46 #0 av: tvättäkta bybo

tjena, ja snart har jag mitt älskade växthus, slipers på plats ;)

det blir 25 m2 :D i dubbel plast med luft emellan, som en avlång igloo.

jag har några frågor:

jag ska börja värma upp det tidigt på året, innan det är varmt ute.

vad använder jag som värmer upp? vi har säkert 10 - 15 minus ute när jag börjar värma upp, så jag kan plantera ut tidigt (så snart solen tittar fram)

smrtast lösning så det inte kyler från marken? kan man spik trätrall och lägga frigolitskivor på trallen den period som det behövs extra värme och sedan, när det är nog varmt, bara ta bort frigoliten?

några andra bra tips eller saker att tänka på?

Anmäl
2011-05-29 23:02 #1 av: [Asta]

Har inga svar, men är väldigt avundsjuk.

Anmäl
2011-05-30 23:00 #2 av: tvättäkta bybo

ska det byggas så ska det byggas ordentligt! :D

Anmäl
2011-05-31 07:14 #3 av: kickboard

Var beredd på att det blir höga värmekostnader om du börjar värma så tidigt. Jag har aldrig vågat mig på det som hobbyodlare, utan nöjt mig med att flytta ut plantorna i växthuset i maj när frostrisken är över.

Anmäl
2011-05-31 19:18 #4 av: tvättäkta bybo

säkerligen höga kostnader...

MAJ!!?? lycko dig! här är frostrisken över först kring midsommar! :/

och frostnätter igen i mitten på augusti, så här i norr går knappt något att odla utan ett redigt växthus! :P

Anmäl
2011-06-01 06:52 #5 av: kickboard

Det kan komma enstaka järnnätter ännu i början av juni men då täcker jag med fiberduk. Bor i höjd med Umeå på finska sidan (Vasatrakten) så vi har inte heller så gynnsamt klimat.

Förstår i alla fall om du vill odla även däruppe i norr och när den nattlösa natten är så gott som hela sommaren så går det med fart.

Anmäl
2011-07-04 22:37 #6 av: Moas97

Min kompis kör på dörrmatta :] Fast under den dörrmattan har hon ju trägolv/trall... Dock har hon bara ett litet, så vet inte om det räcker för ett så stort som ditt.. Hm...

Anmäl
2011-07-04 22:55 #7 av: tvättäkta bybo

nu är det klart, blev inte riktigt så stort som det var tänkt först, men det blev 18 m2 iaf :) det växer så det knakar där inne! ;)

är riktigt nöjd med det, har slanggurka, squash, olika sorters tomat, basilika, papaya, granatäpple, mango, kiwi, avokado, goji, ärtor, citron, kumquats(stavning?) och jakobs tårar där inne just nu!:)

Anmäl
2011-07-05 11:49 #8 av: Branneli

Åh vad härligt !!
Går det att få se en bild ??

Nån gång, ska jag med ha ett växthus Cool

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.