Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdens byggprojekt

Flis kring odlingslådorna

2011-05-25 11:48 #0 av: tjusigt

Hej,

Jag har i helgen byggt odlingslådor av tryckimpregnerat virke, och de blev 90x180cm (något större än pallkragar). Jag tänkte sätta byggplast på insidan av lådorna.

Ytan jag ska göra min köksträdgård på är 4x14m och jag har idag 4 odlingslådor. I ena hörnan tänkte jag en sittplats, där jag kan sitta och beskåda när allt växer. ;))

På hela stora ytan har jag lagt markduk, och placerat ut de 4 lådorna, tänker mig bygga ett par ytterligare till nästa vår. Runt lådorna vill jag ha något mjukt att gå på. Tänkte mig flis, ej färgad utan neutral. Vad tror ni om det, kan det bli bra?

 

Anmäl
2011-05-25 13:51 #1 av: Halvdansken

Javisst kan det bli bra.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-05-25 18:22 #2 av: korseett

täckbark fungerar också. Halm kan du också lägga ut mellan lådorna. Låter mysigt det du håller på med Glad

Anmäl
2011-05-25 19:14 #3 av: Bjornen

Tryckimpregnerat virke är inte så lämpligt att odla i. Sallat är mycket känsliga för tryckimpregnerat virke.

Anmäl
2011-05-25 19:16 #4 av: korseett

det är det ju ingen fara med om det är plastat på insidan

Anmäl
2011-05-31 12:43 #5 av: Katja73

Jag har stenplattor mellan de flesta av mina odlingslådor, men jag har även börjat använda flis som jag gör själv av ris och kvistar med kompostkvarnen. Det är gratis och så blir man blir man av med gammalt ris och skräp. Med tiden mörknar fliset också och ser då ganska trevligt ut. Mjukt att gå på dessutom!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.