Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Anlägga kompost!

2011-05-17 23:08 #0 av: krimskrams

Jag står i akt att anlägga min första alldeles egna härliga kompost : )

Nu skulle jag behöva lite tips kring detta!

Jag gör 2 olika komposter, bägge av pallkragar som travas ovanpå varandra! dessa placeras på strategiska plaster nära sådana ställen som alstrara avfall!

det ska främst sättas avfall från trädgården i komposten, men jag tänkte också slänga dit lite spån från marsvinsbur med tidning och skal från ägg och frukter...

Kan man alls slänga avfall från köket eller drar detta till sig råttor?

Tips emottages tacksamt för en kompost-novis i byggatagen!

Anmäl
2011-05-19 11:40 #1 av: Halvdansken

Tänk på att du ska kunna komma till komposten också. Pallkragarna går ju inte att öppna (typ med en dörr eller lucka) så hur ska du få ut jorden, eller blanda runt den?

Du kan slänga grönsaker och kaffesump och liknande, men inte matrester (kött osv), det drar till sig råttor.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.