Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

Mossa under jord

2011-05-09 11:59 #0 av: rosentass

Kan jag lägga mossa i botten på ett land och jord över för att ersätta det som tidigare har varit matjord.

Det blev så lite jord kvar när jag hade rensat.

Tänkte sätta dill på det landet.

 

Tacksam för svar

 

 

 

Anmäl
2011-05-09 20:55 #1 av: rosentass

hallå björnen var är du?

Anmäl
2011-05-10 06:33 #2 av: Bjornen

Det jag menar med mossa är helt olämpligt. Blanda in gödslad och kalkad torv i jorden. Torv är billigare än plantjord och dessutom mycket bättre. Alltså minst dubbel vinst. Kompostjord är förstås ännu bättre.

Anmäl
2011-05-10 15:39 #3 av: Halvdansken

Egentligen är väl torv mossa från början? Men kanske en annan sorts.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-05-11 10:02 #4 av: rosentass

Tack björnen för svar. Fortsätter ialla fall att fundera. Hur är det med pinnmo? Kan jag lägga det under matjord och i så fall hur mycket matjord lägger jag ovanpå?

Anmäl
2011-05-11 23:11 #5 av: Bjornen

Pinnmo kan blandas in i matjorden, men det beror på vilken typ av matjord du har. Pinnmo har normalt lite lågt pH-värde och är mycket näringsfattigt. I olyckliga omständighet kan pinnmoblandning bli som cement.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.