Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Pelargoner och speciella krukväxter

Vad gör jag för fel med pelargonen?

2011-05-08 09:19 #0 av: MajaBack

Jag har fått ta över en pelargon av min farmor, en stor och välmående växt som varit med i många år. Hon instruerade mig att vänja dem vis balkonglivet gradvis genom att ha dem ute varma dagar.

Jag har försökt följa hennes instruktioner, jag har ställt ut den på förmiddagen och tagit in den innan kvällen, men nu börjar den se ut att må dåligt. Flera av bladen har blivit bleka och ser sjuka ut. Vad kan vara fel? Är det ändå för kallt? För blåsigt? Eller borde jag skydda den mot solen också? Eller är det något helt annat?

Jag tar gärna emot alla tips och tankar!

Anmäl
2011-05-08 11:39 #1 av: Bjornen

Tillvänjning för utomhusvistelse ska ske mjukt och försiktigt. Intensiv sol är lika farlig som frosten. Om det är mycket varm sol bör man låta den vara ute i skugga först.

Även blåsväder kan ge skador på bladen, men pelargon har så pass stabila blad att de klarar blåsväder bra.

Vanlig zonalpelargon tål efter avhärdning någon enstaka minusgrad. Övriga arter och sorter får som regel frostskador vid 0-gradig temperatur.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.