Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Höstanemon

2011-05-05 16:04 #0 av: Maria

I höstas så köpte jag och planterade i rabbatten en stor kraftig höstanemon som blommade fint.

Nu för några veckor sedan var jag tvungen att flytta den. Fick upp hela klumpen men ännu så ser jag inget liv.

Har den klarat sig tror ni?

Borde den ha kommit upp en aning nu eller är det för tidigt att säga.

Bor i Göteborg.

/Maria

 

Anmäl
2011-05-05 16:19 #1 av: Bjornen

Vattna och åter vattna. De trivs på väldränerade jordar och är då känsligare för omplantering. Höstanemon är sena att komma på våren. Rent allmänt bör man undvika att plantera höstanemon på hösten, vilket försämrar övervintringen särskilt viktigt där klimatet är sämre.

Anmäl
2011-05-05 16:21 #2 av: Maria

Tack för snabbt svar.Glad

Jo jag har verkligen inte handlat rätt med denna planta. Skönt att höra att de är sena dock för då ska jag ge den en chans nu i vår.

/Maria

 

Anmäl
2011-05-05 16:59 #3 av: [Asta]

Mina höstanemoner syns inte ännu.

Anmäl
2011-05-05 20:48 #4 av: Maria

#3 Mer och mer hoppfullt alltsåFlört

/Maria

 

Anmäl
2011-05-28 09:57 #5 av: [Asta]

Har dina visat sig ännu? Mina syns fortfarande inte till och då börjar jag också undra. För min del var det ändå andra vintern de stod där.

Anmäl
2011-05-28 12:29 #6 av: Maria

Så märkligt att du frågar just idag när jag stått på näsan i rabatten med läsglasögonen påFlört Det ser faktiskt ut som den kommer. Små flikiga blad tittar upp runt hela klumpen.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.