Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Svartmyror inomhus

2011-04-29 12:15 #0 av: Emelie-E

Vet inte om detta är rätt ställe att skriva på, men jag gör ett försök! =)

Vi har inte bott i detta huset så där jättelänge, detta är första sommaren här. Och häromdagen så upptäckte jag dessa svartmyror. 
De är verkligen i hela huset och jag har en son på 5 månader som jag gärna vill kunna lägga ner på golvet, men det känns inte så lockande längre. 

Undrar om ni har något tips på vad man kan göra för att få bort dessa myror? De kommer ju utifrån någonstans, men var ska man börja leta och hur ska man göra för att få dem att försvinna? 

Tips någon? =)

Anmäl
2011-04-29 13:10 #1 av: Mauo

Hålll rent från smulor och matrester i hela huset, ta ut soporna ofta, och lägg ut myrdosor. Funkar hos oss. :)

Anmäl
2011-04-29 13:52 #2 av: Yvve

Myrnix stenmjöl,,drev mina på flykt..krossade/mortlade väl ren gjord äggskal fungera ochså..

Anmäl
2011-04-29 17:16 #3 av: Maria

Svabba golven ofta för myror följer i "sina spår"

/Maria

 

Anmäl
2011-04-29 17:24 #4 av: dolfen

(Doft-spår)

Myror är rätt häftiga ändå. De kommunicerar kemiskt sinsemellan. (Undra om de kan ha dialekter eller om alla myror "pratar" samma "språk/dialekt"?)

 

Anmäl
2011-05-02 15:47 #5 av: Dragon77

stö salt längs husgrunden

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.