Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Gräsmattor, grovplanering och gödsling.

anlägga gräsmatta?!

2011-04-22 13:56 #0 av: hockeytroll

Hej,

har en gräsplätt som mer eller mindre inte består utav gräs längre utan jord och ogräs. jag flyttade in i höstas och tänkte nu göra en gräsmatta av det hela. Vettefasen va de förra ägarna har gjort för att få den i sånt här skick, men nu stå mitt hopp till er trädgårdskunniga! vad ska göra? Hur ska jag börja? Detta är en plätt på ca 9 kvadratmeter. Min hund har varit snäll o gödslat sen i höstas, men har en känsla av att det bara är att göra om allt.

Jag har inga redskap, men sånna går ju oftast att hyra.

Så gärna lite steg för steg tips uppskattas!

 

mvh Emma

Anmäl
2011-04-22 15:59 #1 av: Halvdansken

Rensa bort allt ogräs. Luckra upp jorden 5-10 cm, blanda i ny jord för att öka kvaliteten. Jämna ut så det blir plant. Så gräsfrön som rivs ner lite lätt i jorden med en räfsa. Vattna ganska ofta. Vänta. Och håll hunden borta!!

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2011-04-22 20:02 #2 av: hockeytroll

Tack! enkla och bra råd!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.