Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

kastanj, kladdiga blad, sjukdom?

2011-04-20 15:12 #0 av: mariatingsund

Jo, yttersta bladen som skyddar bladverket som kommer senare, är alldeles klibbiga. Undrar om det ska vara så eller tyder det på sjukdom? Vad i så fall och hur får man bukt med det?

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2011-04-20 15:23 #1 av: Maria

Vi hade ett kastanjeträd i sommarsugan för flera år sedan och jag vill minnas att knopparna alltid var klibbiga. Det var inget sjukt träd.

Så hoppas det är något naturligt.Glad

/Maria

 

Anmäl
2011-04-20 19:50 #2 av: kickboard

Min hästkatanj har också klibbiga knoppar och det ska nog vara så.

Anmäl
2011-04-21 07:46 #3 av: mariatingsund

Tack, det känns bättre. Jag frågade för att sen när bladen kommer på mina, blir de brunfläckiga, och jag har för mig att jag läste att det finns någon kastanjsjuka och trodde kladdiga förblad och brunfläckiga riktiga blad båda tyder på det. Men nu ska jag gå vidare, när bladen kommer och om de blir bruna i år också. Kan det vara eken som har försurat jorden, men också att det är fel på min kastanj.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2011-04-21 23:36 #4 av: Sukram

Om det är bruna fläckar på bladen så är det förmodligen solskador eller om det är på ytan någon svampsjukdom.

Det har inget samband med eken och ek försurar i regel inte jorden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.