Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Plantera paprika!

2011-04-18 20:20 #0 av: [Hazelnut87]

Någon som provat på detta?
Som vill ge lite tips.

Har en stor kruka fylla med blomjord och en röd paprika! :)

Har tidigare planterat gurkor, tomater, solrosor, potatis osv..

 

Anmäl
2011-04-18 21:29 #1 av: Maria

Jag har odlat paprikor i mitt uterum och det blev jättebra med många fina paprikor.

Jag har visserligen köpt fröpåsar och inte tagit från någon frukt men det kan säkerligen inte ha någon betydelse.

/Maria

 

Anmäl
2011-04-19 11:15 #2 av: Socktrollet

Det brukar vara bra grobarhet i frön från paprikor och pepparfrukter köpta i matbutiken, däremot vet man inte om de är fröäkta - dvs om fröet ger samma sorts planta/frukt som det kom ifrån.
Ett annat problem är att den svenska sommaren kan tänkas vara för kort för att du ska hinna få frukt. De vi köper på fröpåse brukar vara extra tidiga sorter, och det är nästan i senaste laget att så nu... men jag skulle göra ett försök, en fin planta får man åtminstone och kanske även frukt.


Hur man sår och odlar paprika kan du läsa mer om här:

Anmäl
2011-04-19 11:48 #3 av: Maria

Jag har tagit in mina sena paprikor och de ger frukt hela hösten i fönstret.Glad

/Maria

 

Anmäl
2011-04-19 16:24 #4 av: [Hazelnut87]

Satte alla frön igår :)
I sommar får dom stå ute när det är soliga dagar, annars får dom stå i fönstret! Det gör inget om dom blir lite sena, man blir ju glad om det lyckas!

Hur ofta vattnar ni?

Gurkväxten förra året slukade vatten som en kamel!
Törstig som få var den, och den klättrade upp på hela hus väggen och klängde ner det som kom i vägen! Många fina gurkor fick vi till grillningen !

Det var några som tyckte att jag svävade lite i det blå när jag petade ner frön i en ganska stor kruka och sa att jag ska plantera gurkor.
Hahaha!

Anmäl
2011-04-19 20:00 #5 av: Maria

Paprika är en ganska törstig växt också. Visar tydligt med bladen att den behöver vatten. Vanligen varje dag om den står soligt.

/Maria

 

Anmäl
2011-04-20 16:01 #6 av: Reckotch@hotmail.com

Jag odlar paprika för första gången i år.
Frö från köpt paprika från ICA. ^^
Har experimenterat en del och fått olika resultat (eller inget resultat)
Fröna har på någon vecka skjutit upp riktigt ordentligt. Väntar på flera blad innan jag sätter dem i större krukor.
Mitt fönster har sol hela dagen och det blir jättevarmt. Plast över så blir det fuktigt också, samtidigt som vattnet inte bara försvinner ''ut i tomma intet''.
Lycka till med dina frön!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.