Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsdesign, -trender och -prylar

Ankare i trädgården?

2011-04-18 20:05 #0 av: PiaW

Är det någon som vet något om ankare, vad de kostar, nya som begagnade.. på ett ungefär såklart :-)

Vi köpte hus i vintras och nu när snön har försvunnit så dök det upp ett ankare i trädgården, ett rätt stort oxå. Kanske 1 meter högt och jag tippar på att det väger minst 100 kg.. väldigt svårt att avgöra det för jag kan inte lyfta den, hahaa.
Men vi tänkte iaf sälja den för känns inte särskilt barnvänligt. Så vad tror ni, vad kan man få för det?

Anmäl
2011-04-19 14:39 #1 av: hindul

Vilken spännande fråga!

Jag blev så nyfiken att jag gjorde en liten sökning och på "skeppsankare" och "trädgårdsprydnad" fick jag napp på blocket.se:

Stock ankare

Trädgårdsprydnad

Ankare

Stockankare

Priset skiljer sig en del, som du ser...

Undrar vem som kan tänkas tillverka sådana idag...?

Anmäl
2011-04-19 15:49 #2 av: PiaW

Mycket spännande! Tack för hjälpen föresten, synd bara att du inte fann just ett sånt som jag har Flört

 

Skulle va kul om man fick reda på vart man köper dom :-)
Det kanske inte är i trädgårdsbutiker alls föresten.. kanske i någon
båtbutik.. hmmm Obestämd

Anmäl
2014-02-19 09:54 #3 av: mariapousette

ÄR JÄTTE INTRESSERAD AV ETT ANKARE !! Om du nu ska sälja de vill säga :-) vart befinner de sig någonstans? tänkt något mer på pris? ringde och skulle köpa ett i dag i en annons i tidningen det var svart 95 cm högt och kostade 800:- men var tyvärr redan sålt.

Med vänlig hälsning Maria Pousette

Anmäl
2014-02-21 18:47 #4 av: Inkanyezi

Det finns företag som kan sälja på provision, och du kan säkert få en värdering där om du anger måtten lite bättre, och kanske också om du kan hitta något om historien bakom draggen som du har. Det är en dragg, och den är ganska stor. Jag tror inte att den väger 100 kg, antagligen mindre, men tillräckligt mycket för at vara svår att lyfta.

Om du kan få reda på dess ålder och eventuellt vilket fartyg som har haft det, så kan det påverka bedömningen. Jag har jobbat på Tackel & Tåg i Stockholm, och om vi hade haft ett sådant hade det säkert hamnat rätt högt i pris. Tackel & Tåg i Ystad är ett annat företag, som historiskt ligger bakom det i Stockholm, som har bytt ägare ett par gånger sedan den ursprungliga som flyttade till Ystad. Det kan också finnas andra som handlar med äldre skeppsutrustning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.