Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Min gladiolus!

2011-04-18 07:41 #0 av: [iurochskur]

För några dagar sen tittade min gladiolus upp ur jorden. Ska väl vänta till i Maj innan jag planterar den ute?

Anmäl
2011-04-18 08:34 #1 av: ikna

Gladiolus tåler nog inte frost alls, så maj låter bra!

Anmäl
2011-04-23 09:21 #2 av: [iurochskur]

Idag mäter min gladiolus hela 23cm! Men visst blommar dom inte förrän i Augusti?

Anmäl
2011-05-03 13:12 #3 av: Bjornen

Avhärdad gladiolus tål ungefär 2 minusgrader och kan fås att blomma året runt. Det kräver förstås tillräckligt med ljus. Fjärilsgladious och andra småblommiga sorter är känsligare för frost och kan skadas redan vid noll grader.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.