Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Gulaktiga blad på saintpaulia - varför?

2011-04-14 11:45 #0 av: batski

Köpte i höstas en ung planta av Saintpaulia rupicola och i början såg den frisk ut och blev bara finare. Men sen en tid tillbaka har bladen tyvärr mist sin friska gröna färg och blivit gulaktiga. Den fortsätter att blomma men jag kan ändå inte låta bli att undra vad som kan vara fel. Några tankar?

Anmäl
2011-04-14 17:22 #1 av: Åsa S

Kanske den behöver omplantering saintpaulia brukar behöva minst en omplantering per år. plantera i lucker krukväxtjord med små lecakulor i.

Anmäl
2011-04-14 23:47 #2 av: batski

Tack! För lite näring alltså?

Anmäl
2011-04-15 07:33 #3 av: Åsa S

Näring + syre om rötterna. (Saintpaulia vill ha riktigt lucker jord, och det som säljs i jordpåsarna är torv och den sjunker ihop och blir mer syrefattig allteftersom tiden går.)

Anmäl
2011-04-15 10:25 #4 av: batski

Jaha. Jag blandade både leca och vermiculite i jorden, men det kanske inte räcker efter ett tag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.