Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Lila-grön hängväxt, vandrande jude?

2011-04-06 11:57 #0 av: [spinn]

Har en hängväxt som är grön-silver randig på ovansidan bladen och mörklila på undersidan. Vad kallas den? Vandrande jude?

Den börjar se lite tråkig ut och behöver pysslas om nu, kan man klippa av de långa stjälkarna och plantera i ny kruka så den blir lite fylligare eller vissnar den då?

 

 

Anmäl
2011-04-06 18:13 #1 av: Rodregon

Ja, Vandrande Jude är vad den vanligtvis kallas då denna växt först hittades av religösa män 50 år f. kr.

ja har haft dessa växterna hos mig ett tag och de kan verkligen variera sig i besvärlighetsgrad. Ena sekunden orkar jag inte med dem andra är detta min mest värdefulla växt.

Vet inte om jag kan hjälpa dig med din fråga men hoppas att du får hjälp på forumet. Tror dock att en som äger en sådan vacker växt väljer den för det speglar dennes mjukia personlighet och vackra utstrålning. <3

Anmäl
2011-04-07 12:43 #2 av: beem

Den blir ofta ful under vintern - får torra blad.

Jag gör så att jag klipper sticklingar   och sätter  vatten för att få rötter. De är väldigt lätta att rota.  Sen planterar jag om moderplantan i ny jord och då även de  de nya sticklingarna i samma kruka.

Moderplantan kommer  att grena sig när den är klippt - tillsammans med de nya sticklingarna blir plantan kraftig och buskig.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.