Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

Hur kan man bygga växthus?

2011-03-12 22:38 #0 av: Moas97

Jag har tänkt köpa ett 'falskt växthus' på Jula (finns mindre storlek på Ö&B) för cirka 595 kr.. Detta är till att börja med. Men planteringsgalen som jag är, nöjer jag mig inte med ett sådant, utan jag vill ha något mer riktigt... Hur kan man bygga sådant själv? Har bara tillgång till ett stort fönster.. :'s Och det räcker såklart inte ;s

Anmäl
2011-03-14 20:54 #1 av: pyromanen

Ju mindre växthus desto svårare att hålla ett bra klimat i det (kyls av fort på natten och kalla dagar, blir snabbt potthett på dagen i solen).

Du kan bygga ett enkelt och billigt "växthus" av en träram, elektrikerrör (som du böjer som bågar och stoppar i hål du borrar i träramen och sen trär du plast över.  Ett sånt håller bara ett par år, men kan funka bra!  Om ramen bara är en rektangel av regler som ligger på marken blir det inte så högt i tak,då blir det snarare en tunnel. Om du vill ha stå höjd därinne kan du bygga upp en kub som du sen sätter bågen på istället.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.