Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

pumpafrön

2011-03-09 23:09 #0 av: majkatt

I höstas gröpte vi ur en pumpa med ungarna och gjorde en lyckta av den, jag tog tillvara på lite frön, och nu har jag satt fröna. Men nu har jag ett problem, jag vet inte var jag ska sätta dom sen när det är dags för sådd...

Anmäl
2011-03-10 10:38 #1 av: Åsa S

Hoppas du har frön kvar för det är på tok för tidigt att så pumpa. Pumpa sås ca 4-5v innan utplantering och ofta kan man inte plantera ut förren i början av juni. Pumpaplantor blir enormt stora de skickar ut 7-12m rankor åt alla håll. Man bör ha en trädgård eller rejäl odlingslott för att odla sånt.

 

OBS! pumpor korsar sig lätt så förvänta dig inte att de frukter du får ser ut som de du tog kärnorna ifrån de kan se helt annorlunda ut ex. mera gurkformade, flaskformade etc. Vill du veta exakt hur frukterna kommer se ut måste du köpa fröpåsar.

Anmäl
2011-03-10 11:37 #2 av: majkatt

Ok tack så mycke för hjälpen. Ja trädgård har jag. Jag får väl sätta mer då.

Det spelar ingen roll hur pumporna ser ut, bara det blir nått det vore kul för ungarna...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.