Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Blåbär

2007-07-01 10:22 #0 av: Cizzi

Hej,

 

min man fick precis 2 blåbärsbuskar, som vi har planterat efter anvisningarna. Men angående gödsel står det att man BARA får använda det speciella blåbärsgödslet som just den fabrikanten producerar. Nu undrar jag om det fungerar med ngt annat? 

 

Hoppas att ngn vet!

Tack på förhand!

//Cizzi 

Anmäl
2007-07-01 12:04 #1 av: Bjornen

Blåbär ska inte ha för fet jord och är kalkskyende. Man bör använda bara naturgödsel och undvik algomin och benmjöl för kalkinnehållet och använd helst inte hönsgödsel och blodmjöl eftersom det är så kväverikt och lite för starkt. Ska man ovillkorligen ha förpackad gödsel är barrträds- eller rododendrongödsel lämpliga.  

Anmäl
2012-03-08 13:46 #2 av: Bengt Börjesson

Antar att du menar s.k. Amerikanska blåbär. Viktigt att inte kalka. Jag använder vanlig NPK-gödning, och får jättefina skördar varje år. Planteras i ren torv inget annat.

MVH Bengt   Cool

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.