Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Begonia Bonfire

2007-07-22 21:47 #0 av: cat-malou

Måste visa mors fina Bonfire. Hon delade dem i våras men har sagt att det nog var ett misstag eftersom de blir ojämna men nog är de imponerande ändå.

Anmäl
2007-07-22 21:49 #1 av: cat-malou

Jämförelse med Herrestadsbegonian, också fina även om de är lite bleka i bladen för tillfället...

Anmäl
2008-01-12 22:41 #2 av: CALA

Har på försök kapat ner bonfire och sparat i krukor i garaget. är det någon som vet om det funkar? Har gjort som det står på Lappen som följde med blommorna. Vore kul om de blev lika fina som de ovan.

Anmäl
2008-01-13 22:36 #3 av: Bjornen

Bonfire är en begonia som bildar knölar, vilket innebär att de bör ha en viloperiod och får vissna ner under vintern. På vårkanten tas knölen fram och den planteras om och det blir en fin lågväxande ampelväxt. Bilderna ovan visar begonior som inte har fått vila och då blir de onödigt höga och svårhanterliga. 

Anmäl
2008-01-14 20:15 #4 av: CALA

Ok,, byta jord och ny blomningen nästa år då,, Tackar

Anmäl
2014-07-05 14:27 #5 av: camillak1

Enligt denna fantastiska tråd har jag äntligen fått veta namnet på min gamla ärvda begonia som tydligen är en Herrestadsbegonia. Tack!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.