Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

squashfrön

2009-04-01 23:14 #0 av: ikna

Jag sådde squashfrön från förra året (det står bäst före sept. 2008 på påsen). De har inte grott, är de svåra att gro efter bäst före datum?

Många andra frön har grott trots utgående datum 2007, men är kanske sqush extra känsliga?

Anmäl
2009-04-02 00:10 #1 av: Bjornen

Squash frön brukar gro något efter bästföre datum men grobarheten minskar normalt. Det är ju ingen brådska med sådden eftersom de inte bör planteras ut förrän i början av juni.

Anmäl
2009-04-02 10:09 #2 av: Åsa S

Jag brukar använda mina squashfröer i uppåt 5år ,och ja när de närmar sig en hög ålder tar det 1-2v längre tid för fröerna att gro men andra året tycker jag att de brukar ha hyfsat bra grobarhet.

 

Squash sås ca 4-5v innan utplantering = normalt sår man i maj så du behöver inte känna dig stressad ifall fröerna inte gror på en gång.

Anmäl
2009-04-02 21:12 #3 av: ikna

Jag har alltid sått i slutet av mars, jag planterar ut i slutet av april-början av maj. Jag odlar i zon 1 och har en kallbänk söder om växthuset och jag har i början väv som skydd.

Jag har nu satt nya frön och hoppas att kunna plantera ut dem i början på maj. Flört

Anmäl
2009-04-03 00:09 #4 av: Bjornen

I bänk går det att sätta ut tidigare men på friland är nog inte lämpligt förrän i juni även i zon 1. 

Anmäl
2009-05-19 19:46 #5 av: Jennix

Apropå squash, det har kommit upp en liten planta nu. Den har tre stora blad och ett fjärde på gång. Kan jag omplantera i kruka för att senare i juni plantera ut den? Ska den avhärdas eller vad det heter?

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2009-05-19 23:16 #6 av: ikna

Ja, du kan omskola den i större kruka och avhärda den under 5-7 dagar innan du planterar ut den.

Jag har haft mina utplanterade i skyddat läge i zon 1 sedan 1:a maj.

Anmäl