Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Hortensia

2009-03-29 22:04 #0 av: Joline

Behöver man beskära hortensia?

(Stor blålila krukhortensia, som behöver övervintras frostfritt)

 

Anmäl
2009-03-29 23:08 #1 av: ikna

Hortensia blommar på fjolårsgrenarna, så det är väl inte så bra att beskära den nu...

Anmäl
2009-03-29 23:13 #2 av: Joline

Aha... men senare el aldrig?

Den har inte slutat blomma än, (sen i somras) och kommer me nya knoppar hela tiden

Anmäl
2009-03-30 09:26 #3 av: Bjornen

De flesta krukhortensior kan övervintras i zon 2-3 utan problem. De nya kanadensiska sorterna blommar även på årsveden men de säljs nog knappast som inomhusväxt.

Anmäl
2018-05-13 10:52 #4 av: Sindri

Tog just ut min hortensia och den ser lite trist ut, med långa, bruna grenar men längst ut i toppen kommer det fina, gröna blad.

Skall alltså inte beskära den nu, men tänka på det i höst innan jag ställer in den?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.