Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Höstlökar på våren-Hur göra?

2009-03-27 22:30 #0 av: wiwwi

Hallå..

Hoppas på att någon med grönare fingrar än mina kan tipsa mej nu.

Köpte idag 2 påsar höstlökar på ÖB.. billigt såklart.

Men hur gör jag bäst nu.. kan jag plantera dem och tro på blommor nästa vår eller bör jag vänta och plantera dem i höst?

Om jag bör vänta.. hur förvarar jag dem bäst?

Tacksam för svar.

Trevlig helg.

Anmäl
2009-03-27 22:37 #1 av: Åsa S

Det beror ju på vad det är för lökar alla vårlökar klarar ju inte torkning och att läggas i påsar. Men är det sånt som krokus, scilla, pärlhyacint är det bara att slänga ner dem i marken så snart du kan gräva finns det liv i lökarna kommer de ge blom nästa år.

Anmäl
2009-03-28 07:58 #2 av: Bjornen

Om de fortfarande lever så sätt dem så fort som möjligt och ev. i låda eller kruka först fr att de ska komma i jorden så fort som möjligt. Ju längre du sparar lökarna desto mindre liv finns det i dem. Om det är påskliljor finns möjlighet till blomning i sommar eller tidig höst. Liljor och andra känsligare lökar är sannolikt döda men du har inget att förlora att plantera dem. Om du inte vill ha dem i rabatt kan de ju sättas på annat ställe och sedan flyttas i höst.

Anmäl
2011-08-13 17:37 #3 av: Marcus1397

Risken är ju att dom ruttnar eller om du sätter höstlökarna nu så kanske dom blommar i höst i stället för vår, annars är du välkommen att beställa nya höstlökarwww.frokungen.se :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.