Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Byta-sälja-köpa - plantor och annat

hästgödsel i stockholm-gratis-packad i plastsäckar

2009-04-06 22:59 #0 av: flowergirl

hej alla trädgårds vänner! jag bor i huddinge strax söder om stockholm och har färdig packad hästgödsel i plastsäckar som enkelt kan avhämtas från våran parkering. Gödslen är från i höstas och fram till nu.Gratis alt en påse morötter till hästarnaFlörtvälkommna Mvh Mia

tel:08.7079714

Anmäl
2009-04-09 10:39 #1 av: SannaHolmgren

En fråga om hästgödsel om någon vet. Jag behöver ha gödslat i trädgårdslandet här hemma, men kan man vända ner obränd ren gödsel till grönsakerna?

Anmäl
2009-04-09 12:18 #2 av: flowergirl

Hej sanna! nej det ska du nog inte göra, det går åt mycket kväve vid förbränningen av hästgödsel så då kan det bli kvävebrist i jorden. Men hästgödsel är inte så "kryddigt" så redan efter ett år kan den användas om den har fått legat öppet och brinna av sig.

 I de flesta fall står det i tidningar och dyl att hästgödseln måste ligga i 10 år!!!det har jag aldrig fattat varför och enligt egna erfarenheter ( har använt 1årig hästgödsel nu i över 10 år) så fungerar det utmärkt Flörtatt ta den så tidigt. Hästgödsel gynnar mikrobalansen i jorden och maskarna bokstavligen älskar den och i och med det så får man maskbajs på köpet, mums för alla växter. Själva näringsvärdet i hästgösel är inte så hög så man behöver inte vara rädd för att överdosera, den är typ som en vanlig kompost.

jag kämpade i många år med en mycket bånlig lerjord och först sen jag började vräka ner hästgösel så har den blivit sammarbets villig och lätt jobbad.

                         Lycka till Mvh Mia

Anmäl
2018-11-05 09:54 #3 av: Jossefina

Hej #0 Mia!

Har du något gödsel på gång nu. Jag kommer gärna och hämtar.

Hälsningar Åsa :)

Anmäl
2018-11-13 18:28 #4 av: Carmarino

#3 Mia har inte varit inloggad sedan 2013, så hon ser nog inte din fråga. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-17 10:59 #5 av: Maleficum

#3 Har du nån ridskola i närheten kan du alltid fråga där om du kan få lite. Den jag rider på (ute i Bro) blir ofta glada om folk kommer och mockar upp och tar gödsel från hagarna efter hästarna gått in :)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.