Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdsarbete i största allmänhet

Planteringsdjup för häck

2009-05-26 17:05 #0 av: miryame

Hej!

Vi planerar en ny häck och har nog snart bestämt oss för antingen aronia eller vinterliguster. Nu har vi en grävmaskin på tomten som skulle kunna hjälpa oss gräva. Kan någon säga vilket planteringsdjup det ska vara för aronia (Hugin) resp vinterliguster?

Tack!

Anmäl
2009-05-27 00:08 #1 av: Bjornen

Samma djup som de har varit tidigare, men det är ju bra om det finns lite torv i bädden som de ska planteras i.

Anmäl
2009-05-27 00:48 #2 av: aggeelin

Vår handelsträdgård sa att vår Taxus och Tuja skulle ha 60 cm djupt... stämmer det ? och är det samma för häcken hos #0 dvs samma för alla häckar? (vi har ingen häck, det är buske, buske,buske med ca 1,5 m emellan)


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl
2009-05-27 01:14 #3 av: Bjornen

Lämpligen sätts alla buskar på sitt gamla djup men beroende på hur planteringsområdet bör det finnas bra och porös jord för buskarna ska ta sig bra och växa bra.

Anmäl
2009-05-28 18:57 #4 av: miryame

Vi har tidigare haft en 45 år gammal berberishäck, så det här är helt nya buskar för oss. Så frågan kvarstår: Hur djupt ska de planteras? Eller är det som #2 också undrar att det är samma djup för alla buskar?

Anmäl
2009-05-28 20:31 #5 av: Halvdansken

Det är ju som Björnen skriver, sätt dem i samma djup som de står i krukorna. Ni ser ju själva hur mycket rötter det är.

Olika växter har olika rötter, vissa har ganska ytliga, vissa sticker rätt ner. Det ser man. Gräv ni bara ett hål, fyll upp med jord så att busken kommer i samma nivå som innan. Så svårt är det inte.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-05-28 22:35 #6 av: miryame

jaha, jag fattade inte att det var krukorna han  menade. Lite trög ibland ...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.