Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Snårvinda?

2009-05-18 20:36 #0 av: vickav

Jag har en trädgårdsritning gjord av en trädgårdsarkitekt. Enligt den ska vi ha snårvinda vid en pergola. Är snårvinda ett ogräs eller finns den att köpa? Den ser misstänkt lik ut vissa snåriga växter jag sett ute i det fria eller kan det vara nån släkting?

Anmäl
2009-05-18 21:10 #1 av: Bjornen

Snårvinda var under 1800-talet ganska vanlig som prydnadsväxt. Anses väl numera mera vara ett besvärligt ogräs, men varianter med dubbla finns sällsynt i handeln.

Anmäl
2009-05-18 21:31 #2 av: Branneli

Ett ogräs... men i häcken är den fin !!

Anmäl
2009-05-19 11:38 #3 av: Halvdansken

Om du inte vågar, så kan du ju ta en Klematis istället.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-05-19 20:39 #4 av: vickav

Jag har tre klematis redan kring samma pergola så det vore roligare med nått annat. Vågar det gör jag! Man borde kunna plantera den så det inte finns så stor risk att den blandar sig med de andra växterna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.