Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Sparris

2009-05-26 15:31 #0 av: Ann1

Vad ska man tänka på när man odlar sparris...nåt tips.

Har läst lite men någon som har egna erfarenheter.

Har hört att det ska vara svårt att odla.

Anmäl
2009-05-26 18:42 #1 av: Heart

I programmet som jag tror heter trädgårdsfredag tog de för någon eller några veckor sedan upp odling av sparris. Kolla om du kan se programmet via datorn. Hur som helst så verkade det inte så svårt, det som är jobbigt är nog väntan på godsakerna, man får inte skörda förrän på tredje året.

Anmäl
2009-05-26 18:59 #2 av: ikna

Om man sätter plantor, får man vänta med skörd i 3 år och första året bara plocka några stycken. Om man sår sparris, får man vänta ytterligare något år.

Det jag inte tänkte på när jag planterade min sparris, var att när de växer till sig under sommaren, blir de ganska höga. Med tanke på placeringen, kan det vara bra att veta att de blir 150 - 200 cm höga.

Det är inte svårt att odla, men det kan vara bra att veta att det från början var en strandväxt och därför gärna vill ha lite sandblandad jord. Tång är också bra som gödning och jordtäckning.

Anmäl
2009-05-30 16:57 #3 av: Ann1

suck...jag älskar sparris och såg fram emot en massa godsaker snart...

Nu är de i jorden i allafall. Och den som väntar på nåt gott...

(har väntat för länge)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.