Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Identifiering önskas

2009-05-27 12:09 #0 av: Diana61

Hejsan!

Jag behövifiering av mina två prydnads aplar. De fanns här när jag flyttade in men vill veta vilka sorter de är. EN är mörkare än den andra. Hoppas någon av er vet vilka de är?

 

Anmäl
2009-05-27 12:54 #1 av: MdM-Cernita

Jag kan inte säga vilken sort det är men vad fina de är vet iaf att det INTE ÄR John Dowie eller bukettapel för de har jag och de är ljusre i både i blad och blommning,  din är troligen någon sorts purpurapel kanske kan du finna rätt här

 

Anmäl
2009-05-27 19:50 #2 av: Bjornen

De olika prydnadsaplarna är svåra att sortbestämma. Man behöver både blommor och frukt för att lite säkrare sortbestämma dem och även hur trädets växtsätt är.

Jag gör ett litet försök tlll gissningar:

1:a Malus Hopa

2:a Stenström eller Hopa

3:a Royalthy (svagväxande träd)

Anmäl
2009-06-04 00:27 #3 av: Diana61

Tack skall ni ha, Jag skall kolla upp era förslag och se vad jag kan komma fram till. Båda är ju mörkbladiga men den ena är extra mörk i både blomma och blad. SKall leta fram bilder av frukterna som jag tog bild på när vi flyttade in i september förra året.

Anmäl
2009-06-04 00:57 #4 av: Bjornen

John Downie har vita blommor.

Anmäl
2009-06-15 13:17 #5 av: Diana61

Båda mina har rosa blommor varav ena ljust och den andra mörkt nästan djup röd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.