Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Spenaten blommar.

2009-06-08 21:52 #0 av: flikkan77

Jag och maken blev med trädgård och detta är första våren/sommaren vi odlar något själva. Upptäckte idag att spenaten blommar...

Ska jag skörda allt och frysa in eller kan jag fortsätta att bara plocka dagsbehov?

Vet inte om den ska blomma eller om det är dumt... Det är inte alla plantor som blommar heller men en del är nästan bara en stor blomstängel och har knappt några spenatblad alls medans vissa har fina blad och är ännu utan blomma.

Vet inte vilken kategori detta ska ligga i heller så ni får gärna flytta den om det blir galet.

Anmäl
2009-06-08 22:34 #1 av: ikna

När min spenat går i blom, river jag upp allt och slänger det som inte kan användas på komposten.

Anmäl
2009-06-08 23:19 #2 av: Bjornen

Spenat är en långdagsväxt och blommar när dagarna blir längre. För att man ska slippa blomning bör spenat sås efter 15 juli.

Anmäl
2009-06-09 01:17 #3 av: ikna

Tack för den upplysningen! Då ska i alla fall jag prova igen efter 15 juli! Glad

Anmäl
2009-06-09 12:05 #4 av: flikkan77

Då ska jag slänga det som blommar och skörda resten... och sen så nytt efter 15 juli.

Tack för svaren!

Anmäl
2009-06-09 13:03 #5 av: flikkan77

Upptäckte att jag inte behöver slänga, kaninerna äter spenatblommorna också! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.