Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Päronträd?

2009-06-01 22:19 #0 av: kali

Behöver man ha ett eller två päronträd?

Anmäl
2009-06-01 22:23 #1 av: [bejan]

beror på sort. De flesta behöver hjälp med pollineringen (inte alla)

Anmäl
2009-06-01 22:25 #2 av: kali

Det jag tittade på var ett grå päron.                                            På jobbet sa dom att fanns det äppelträd i närheten så räckte det med ett.

Anmäl
2009-06-01 23:48 #3 av: Bjornen

Päron är som regel självsterila. Några gamla sorter är självfertila. Äppelpollen är inte gångbart på päron. Några frukter kan bildas även utan kompanjon men det blir alltid bättre skörd med flera sorter med samtidig blomning.

Anmäl
2009-06-02 09:03 #4 av: kali

Tack för hjälpen. Då måste det bli två stycken.Glad

Anmäl
2009-06-02 09:35 #5 av: Aristarcos

När jag handlade mina päron träd, så köpte jag två, men nu efteråt har jag fått reda på att det var onödigt pga att det finns så mycket trädgårdar i närheten.. och då behövs det tydligen, nu har inte mina päron träd gått i blom ännu, och de planterades -06 .

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.