Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Trädgårdens byggprojekt

Igelkottebo.

2009-06-06 19:50 #0 av: Halvdansken

Här är en bild på mitt fina igelkottsbo. Det är byggt av en europapall, som man täcker in med nåt (i mitt fall en presenning) och ställer i en hörna.

Det är byggt enligt konstens alla regler med anvisningar från "pindsvine vennerne" i Danmark.

Undrar om det flyttar in nån?

(Jag har lagt upp kvistar och grus o sånt, så att den fula pallen inte ska synas.)

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-06-06 21:25 #1 av: Lill-Kisse

Det där var intressant. Hoppas verkligen att det fungerar, för det är så trevligt med igelkottar. För några år sedan hade jag besök av en igelkott på kvällarna, men den har tyvärr försvunnit. Samma sak med alla fina grodor. De är också borta. Nu kan jag få se en enorm snok ligga och sola sig på varma stenar. Då kan man undra om dessa djur inte trivs med att leva på samma plats samtidigt.

Anmäl
2009-06-06 22:40 #2 av: Fillifjonkan

Vi har 5 igelkottar som kommer varje kväll och vill ha mat. Hoppas dom blir lika tama som dom varit tidigare år.

Jag matar dom med kattmat (torrfoder) och barnvälling, dessutom får dom matrester och bröd som ska slängas. Dom älskar sockerkaka och tunnpankakor:-)

 

MVH Elis

Anmäl
2009-06-07 02:10 #3 av: Branneli

Åh, vad spännande !! Det är sällan jag ser igelkottar nu, jämfört mot när jag var liten. Då fanns det massor !!!

Anmäl
2009-06-07 10:50 #4 av: ikna

Vi har igelkottar som bor i vår trädgård. Förrförra året fick de 3-4 ungar och nu har en av ungarna flyttat bara en bit bort från mamman. Det boet är under en massa tegelstenar som står på små tegelpallar och i utrymmet där under bor han/hon. Mamman bor kvar i sitt bo under friggeboden. Vi ger dem vatten på fat, mat hittar de själv. Framåt hösten brukar vi ge dem lite mat för att de ska få lite hull att klara sig på under vintern. Om vi ser spår efter dem mycket tidigt på vårvintern, brukar vi också ge dem lite innan de hittar mat själva i trädgården.

Igelkottar är duktiga hjälpredor i trädgården! De äter t o m mördarsniglar!

Anmäl
2009-06-07 12:44 #5 av: [Asta]

Spännande. Själv har jag funderat på att bygga ett enligt den här beskrivningen, men eftersom jag inte sett några igelkottar här så känns det lite dumt.

Anmäl
2009-06-07 14:55 #6 av: Halvdansken

Om ni har en pall över och vill bygga, så är här en instruktion. Det finns bilder, så man måste inte kunna danska!

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-06-08 00:55 #7 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Såg ett djurprogram om igelkottar som varit skadade och inte kunde återföras ut i hel frihet i naturen så de fick bo i naturen i ett inhägnat område som var ekologisk/ miljövänlig plantering....antagligen just för de mumsar sniglar och annat kryp. Synd man så sällan ser dessa djur å kul att läsa om er som har sån tur

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.